Datum
30 mei 2023
Duurzame, betaalbare woningen in hartje Valkenswaard
Op de plek waar vroeger basisschool De Windroos stond, bouwden we 37 sociale huurwoningen. Deze 14 gezinswoningen en 23 appartementen staan tussen de straten Carolusdreef, Die Haghe en de Sint Antoniusstraat. De appartementen zijn verhuurd aan 1 of 2 personen en de gezinswoningen aan starters en jonge gezinnen. Bouwbedrijf Heijmans Woningbouw begon in oktober 2021 met de bouw. De woningen zijn eind 2022 opgeleverd.
De plek heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen. Met sociale, duurzame woningen voor alle leeftijden, midden in Valkenswaard en vlakbij allerlei voorzieningen.
Opleverfeestje voor bewoners
In maart vierden we de oplevering met bewoners en mensen die betrokken waren bij de bouw. Roy Beijnsberger en Gijs Wagemakers (directeur van Heijmans Woningbouw) overhandigden een leuk presentje voor de tuin of balkon aan de bewoners. Mevrouw Senders mocht het eerste appelboompje in ontvangst nemen.
Appartementen en gezinswoningen
Het appartementengebouw is 4 lagen hoog en staat op de hoek van de Carolusdreef en Die Haghe. Alle woningen zijn gasloos, hebben een warmtepomp en zijn goed geïsoleerd. Kijk voor meer informatie over de woningen op de projectpagina.
"Ik hoop dat we hier nog zeker wel 10 jaar wonen"
#Wat vinden zij?
Meneer en mevrouw Senders, bewoners van de Carolusdreef
“Wij woonden 52 jaar met veel plezier in De Kreijenbeek”, zegt mevrouw Senders. "Maar verhuizen was een verstandige keuze. Het onderhoud, vooral van de tuin, werd te veel.”
Mevrouw Senders komt oorspronkelijk uit de Sint Antoniusstraat, achter de Carolusdreef. “Ik zei al langer: als ik ooit nog ergens heen wil, dan is het naar mijn oude buurt. Toen we hoorden dat hier gebouwd werd, hebben we ons ingeschreven. We wonen op huisnummer 33. Net als ons vorige huis. Het moest zo zijn!”
Op 14 december vorig jaar zijn ze verhuisd. “Een verhuisdienst heeft geholpen. Dat ging prima. Om 10 uur 's ochtends zat alles in de verhuiswagen. En om 1 uur 's middags stond hier alles op zijn plek. Laminaat en gordijnen hebben we zelf gekocht. En de muren zijn gestuukt. Ik had voor de zomervakantie vorig jaar al een stukadoor geregeld. Ik dacht: ik zal de enige niet zijn die dat wil!”
Het wonen bevalt goed. “Het was in het begin wel even uitzoeken hoe we de woning moesten gebruiken”, zegt meneer Senders. “Ook met die grote installatie.”
“De aannemer heeft tijdens de oplevering wel veel uitgelegd”, zegt mevrouw Senders. “Maar daags erop wist ik er niks meer van, zoveel informatie! Over de installatie, de thermostaat, de isolatie... Ik kijk het wel even aan.”
Vorig artikel in deze editie
Bewoners tuinieren samen op de Buurtwerf
Volgend artikel in deze editie
Ruimte 22: een uitkomst voor samenwerkpartners
Gerelateerd
28 mei
2024
Slopen voor nieuwbouw
Je hebt het misschien voorbij zien komen: het nieuws over de sloopboodschap voor 42 huishoudens in de wijk Prinsejagt. Bewoners schrokken van dit nieuws en waren niet blij over hoe plotseling dit gebracht werd. We leggen je uit met welke keuzes en dillema's we te maken hebben rondom het brengen van een sloopboodschap.
Lees artikel
28 mei
2024
Van school naar appartementengebouw
In mei 2018 kochten we 5 schoollocaties (met in totaal 6 oude scholen en 2 buurthuizen) in Eindhoven om deze om te bouwen tot woningen. Later is er nog één school aangekocht in Helmond. We bouwen op 2 manieren: we transformeren de school naar appartementengebouw óf passen sloop-nieuwbouw toe.
Lees artikel
3 oktober
2023
Kunst, cultuur en onderwijs... ook daar werken we mee samen!
Gemeenten, bouwbedrijven en leveranciers zijn voor de hand liggende samenwerkingspartners voor Woonbedrijf. Maar wist je dat we ook de kunstsector en het onderwijs opzoeken? Mooie voorbeelden zijn het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en het Jongeren WoonLab van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).
Lees artikel