Datum
30 mei 2023
Even voorstellen…
De komende jaren investeren we flink! In duurzaamheid, nieuwe woningen, renovaties en onze (online) dienstverlening. Om dit waar te maken, verwelkomen we veel nieuwe collega’s. Zo ook 4 nieuwe managers. Hoewel 2 van hen al langer bij Woonbedrijf werken en de overstap naar deze functie maakten. Ze stellen zich graag aan je voor!
Ruth Verhagen, manager Vastgoedbeheer
Achtergrond: Ruth werkte 9 jaar als manager Vastgoed en facilitair bij GGZ Breburg in de regio Tilburg-Breda. Daarvoor was ze ruim 10 jaar adviseur in het zorgvastgoed.
Waarom deze functie?
“Na 20 jaar zorgvastgoed wilde ik graag mijn blik in het maatschappelijk vastgoed verbreden. Ook wilde ik als bouwkundige weer meer in het primaire proces van bouwen en realiseren. Met als bonus dat ik nu in mijn eigen woongebied werk. Dat geeft direct binding met de omgeving.”
Wat vind je van Woonbedrijf als werkgever?
“Een moderne en ambitieuze werkgever met hart voor de bewoners, collega’s en onze leefomgeving.”
Wat wil je in jouw functie graag bijdragen?
“Samen met de teams een sterke afdeling Vastgoedbeheer neerzetten. Waar collega’s met plezier en vanuit hun kracht werken. En dat we positief bijdragen aan het fijn en ongestoord wonen voor onze bewoners én de verduurzaming van onze regio.”
Waar liggen de grootste opgaven op de afdeling Vastgoedbeheer?
"De afdeling staat voor een enorme opgave op het gebied van verduurzamen en renovatie. Daarnaast is het op orde brengen en houden van onze bestaande voorraad via het reguliere onderhoud een voortdurende uitdaging. Intern ligt de focus op de opbouw en ontwikkeling van de afdeling met veel nieuwe gezichten en een aantal nieuwe rollen."
Waar krijg je energie van in je werk?
“Samenwerken, enthousiaste collega’s en het behalen van gestelde doelen.”
Wat vind je belangrijk in het samenwerken met partners?
“Gelijkwaardigheid, respect, eigenaarschap en plezier.”
Jeroen van Hulst, manager Financiën en Controlling
Achtergrond: Jeroen werkte 4 jaar als manager Bedrijfsvoering bij woningstichting Woningbelang.
Waarom deze functie?
“De (enorme) uitdaging die er ligt trekt mij wel. Ook de omvang van Woonbedrijf en de werkomgeving spreken me aan.”
Wat vind je van Woonbedrijf als werkgever?
“Woonbedrijf is een moderne werkgever met een mooi kantoor in hartje Eindhoven. De prettige ontvangst en de aardige collega’s vielen me meteen op.”
Waar wil je in je huidige functie graag bijdragen?
“Aan een goede, integrale besluitvorming (advisering). Dat draagt bij aan de ambities die we willen realiseren en zorgt voor een goede balans tussen de afwegingen die de directie maakt.”
Waar liggen de grootste opgaven op jouw afdeling, Financiën en Controlling?
“Allereerst moeten we zorgen dat we de juiste mensen uit de markt binnenhalen. We hebben nu 4 vacatures openstaan, dat is een uitbreiding van circa 50%. Vooral omdat veel mensen zijn doorgegroeid naar andere functies. We hebben behoefte aan meer sectorervaring om onze talentvolle mensen op te leiden. Dan kunnen we gaan bouwen aan het team en onze dienstverlening.”
Waar krijg je energie van in je werk?
“Van samen resultaten bereiken.”
Wat vind je belangrijk in het samenwerken met partners?
“Afspraken nakomen, oog hebben voor elkaars belang en vertrouwen!”
Annelieke de Pooter, manager Bewonerscontact & Communicatie
Achtergrond: Annelieke begon in 2020 als marketingadviseur bij Woonbedrijf. Daarvoor had ze marketing- en communicatiefuncties binnen commerciële (facilitaire) organisaties.
Waarom deze functie?
“Ik ben bewust bij Woonbedrijf blijven werken, omdat ik me verbonden voel met de missie: bewoners fijn en ongestoord laten wonen. Ik wil hier graag vanuit mijn drive, expertise én nieuwe functie (nog meer) aan bijdragen. En het geeft voldoening om op maatschappelijk vlak iets te betekenen. Het werken in en voor de eigen stad vind ik ook erg fijn en leuk.”
Wat vind je van Woonbedrijf als werkgever?
“De vanzelfsprekendheid voor het welzijn van medewerkers en bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé vind ik mooi aan het werkgeverschap hier.”
Waar liggen de grootste opgaven op de afdeling Bewonerscontact & Communicatie?
“De leukste uitdaging is het verder brengen van de bewonersbeleving. Klantgerichtheid vergrendelen in het DNA van Woonbedrijf en van de samenwerkingspartners. Wat betekent dit voor het bewonerscontact? Hoe geven we hier invulling aan in de (door)ontwikkeling van (online) dienstverlening? Een andere mooie opgave is het werken aan onze reputatie. Hoe geven we kleur en geur aan Woonbedrijf voor alle stakeholders?”
Waar krijg je energie van in je werk?
“Van beweging creëren, groot of klein. Dat wat we doen iets bijdraagt voor onze bewoners. En dat samen doen!”
Wat vind je belangrijk in het samenwerken met partners?
“We hebben veel kennis in huis, maar weten en kunnen niet alles. Daarom zijn partners noodzakelijk. Zij zijn (ongeacht op welk vlak) onmisbaar in het bereiken van onze resultaatgebieden.”
Mirjam la Roi, manager Leefbaarheid en Buurten
Achtergrond: Mirjam was vanaf 2020 senior projectleider organisatieontwikkeling bij Woonbedrijf. Daarvoor werkte ze 6 jaar als projectleider implementatie.
Waarom deze functie?
“Na ruim 8 jaar in het project- en programmamanagement lonkte de stap naar een managementfunctie. Én een functie waarin ik meer impact kan maken voor onze bewoners. Ik vind het belangrijk om de wereld buiten te verbinden met onze interne organisatie en daarin meer strategisch samen te werken met partners.”
Wat vind je van Woonbedrijf als werkgever?
“Ik werk al jaren met veel plezier bij Woonbedrijf. Ik voel me er thuis en draag graag bij aan onze ambitie: fijn en ongestoord wonen in een duurzame woning voor een eerlijke prijs.”
Waar liggen de grootste opgaven op de afdeling Buurtbeheer?
“We doen al veel mooie en goede dingen in onze buurten, samen met bewoners en netwerkpartners. Dat mogen we nog meer uitdragen, intern en extern. De draagkracht van buurten en wijken staat onder druk. We moeten hier samen met de gemeente en netwerkpartners aan werken.”
Waar krijg je energie van in je werk?
“Samen resultaten boeken en successen vieren.”
Wat vind je belangrijk in het samenwerken met partners?
“Samen bereiken we meer dan alleen. Hoe kunnen we elkaar versterken en daarmee meer impact maken voor onze bewoners? Daarbij draait het in samenwerking voor mij om vertrouwen, openheid en een gezamenlijke ambitie, met erkenning van verschillende belangen.”
Vorig artikel in deze editie
Huurverhoging èn huurverlaging in 2023
Volgend artikel in deze editie
Onder de pannen
Gerelateerd
1 oktober
2024
Verschillende soorten bewonersparticipatie
‘Zoveel mensen, zoveel wensen’. Zeker in een stad, die maar groeit en groeit. Nieuwe woningen bouwen, renoveren of slopen zijn al grote opgaven. Maar hoe zorg je er ook nog voor dat bewoners van een buurt zich gehoord en betrokken voelen? Daar komt bewonersparticipatie om de hoek kijken.
Lees artikel
28 mei
2024
Slopen voor nieuwbouw
Je hebt het misschien voorbij zien komen: het nieuws over de sloopboodschap voor 42 huishoudens in de wijk Prinsejagt. Bewoners schrokken van dit nieuws en waren niet blij over hoe plotseling dit gebracht werd. We leggen je uit met welke keuzes en dillema's we te maken hebben rondom het brengen van een sloopboodschap.
Lees artikel
28 mei
2024
Van school naar appartementengebouw
In mei 2018 kochten we 5 schoollocaties (met in totaal 6 oude scholen en 2 buurthuizen) in Eindhoven om deze om te bouwen tot woningen. Later is er nog één school aangekocht in Helmond. We bouwen op 2 manieren: we transformeren de school naar appartementengebouw óf passen sloop-nieuwbouw toe.
Lees artikel